Huiswerkbegeleiding

 

Huiswerk maken... het moet...maar het kan soms nogal een klus zijn; Er is thuis te veel afleiding om je goed te kunnen concentreren, je hebt geen idee hoe je voor geschiedenis moet leren, je moet over 4 weken een project inleveren maar je weet niet goed hoe je moet beginnen…
Klinkt dit bekend? Bij Apex kunnen wij jou helpen met deze lastige kwesties.

 

Hoe?

Voordat je bij ons begint, lopen we samen een leerstijlentest af en inventariseren we jouw sterke en zwakke punten. Op deze manier kunnen wij jou helpen om jouw eigen leerstijl te ontdekken en te ontwikkelen.

Als je na schooltijd bij Apex binnenloopt ga je met een begeleider zitten. Gepaard met wat drinken en een gezonde snack nemen jullie het huiswerk door voor die week. Samen maak je een planning voor de hele week op basis van jouw leerstijl.

Vervolgens werk je vooral zelfstandig in de leerhal. De leerhal is een rustige afleiding-vrije ruimte waar je zelfstandig te werk kunt gaan. Om het uur neem je even pauze en pak je een rustmomentje. Er is altijd een begeleider aanwezig voor het geval je vastloopt of vragen hebt. Door de rustige en gestructureerde omgeving gaat het huiswerk maken veel makkelijker dan je denkt!
Aan het einde van de middag heb je al jouw huiswerk af en heb je misschien zelfs vooruit kunnen werken. Nu heb je tijd om aan sport of hobby’s te besteden.

 

Begeleidingsmomenten

Tijdens de begeleidingsmomenten helpt een begeleider jou met de lastige onderdelen van jouw huiswerk. Samen stellen jullie een plan van aanpak op die je ook makkelijk kunt gebruiken bij gelijksoortige taken. Dit plan voeg je toe aan jouw mapje. In de loop van de tijd heb je een handig mapje die je altijd kunt raadplegen voor ideeën voor de aanpak van leerstof. Zo kun je steeds meer en beter zelfstandig werken.

 

Evaluatie

Je zult samen met je begeleider regelmatig een evaluatie inplannen. Tijdens de evaluatie kijken jullie samen wat er goed gaat en wat er misschien minder goed gaat. De begeleider zorgt dat jullie verder  bouwen op jouw sterke punten. Als er dingen zijn waar je moeite mee hebt dan maken jij en jouw begeleider samen een plan om deze punten aan te pakken. 

 

 

Benieuwd geworden? Heb je vragen?

Neem contact op of maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.